VeganMasters_topgraphic_sharingpizza

Veganizing the world

Onze missie is het ‘veganizen’ van de wereld.

De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 110 gram vlees, 352 gram zuivel en 13 gram ei per dag.* De productie van deze dierlijke producten kost vele malen meer grondstoffen en energie dan wanneer we dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen uit plantaardige bronnen zouden binnenkrijgen. We zien de effecten van onze consumptie op ons milieu en ons klimaat op dagelijkse basis om ons heen en in het nieuws. En met een nog steeds groeiende wereldbevolking en wereldwijd steeds meer mensen die een Westers dieet aannemen, is het eten van vlees en andere dierlijke producten eenvoudigweg niet meer duurzaam te doen.

Bovendien blijkt uit steeds meer onderzoeken dat het eten van rood vlees en bewerkte vleesproducten kan worden gelinkt aan een verhoogd risico op diabetes type 2 en sommige vormen van kanker.

100% Plant based, not just for vegans!

Overstappen naar een meer plantaardig dieet is dus een heel goede manier om je milieu-voetafdruk te verkleinen; het voorkomt een heleboel dierenleed, en je loopt minder kans op verschillende chronische ziektes.
Helaas zijn lekkere, aantrekkelijke en gemakkelijke maaltijden die helemaal plantaardig zijn nog niet heel gemakkelijk overal te krijgen, en veel mensen zijn terughoudend om vegan maaltijden uit te proberen omdat ze bang zijn dat ze niet goed zullen smaken, of dat ze het vlees zullen missen. Ons doel is om dat te veranderen door mooie, spraakmakende gerechten aan te bieden, die 100% plant-based zijn en die net zo goed of zelfs beter smaken dan de niet-vegan versies.
Om het nog gemakkelijker te maken voor mensen om onze vegan maaltijden eens uit te proberen, kunnen al onze producten via onze website worden besteld voor vriesverse thuisbezorging.

Hoe meer mensen we kunnen overhalen om af en toe een maaltijd zonder vlees te eten, of zelfs over te stappen naar 100% plantaardige voeding, hoe beter het is voor mensen, dieren en onze planeet!

Founders

Danny

Ik ben al meer dan 30 jaar actief in de pizzai-industrie. Ongeveer 10 jaar geleden besloot ik vegetarisch te worden en in 2018, na de documentaire Cowspiracy bekeken te hebben, was het voor mij een no-brainer om veganistisch te worden. Maar ik wilde het hier niet bij laten. Dit zetten mij aan het denken “Wat kan ik nog meer doen?”.

Gedreven door de milieuveranderingen en mijn bezorgdheid over het welzijn van de dieren, heb ik mijzelf en de mensen om mij heen uitgedaagd om de lekkerste en gemakkelijkste veganistische gerechten mogelijk te maken. Dit was de start van het Vegan Masters concept.
Ik heb verschillende vegan chefs uitgedaagd om de beste veganistische gerechten te maken en vervolgens onze masters te worden. Dit heeft geleid tot niet alleen vegan pizza's, maar tot meer dan 30 gerechten en producten die het veganistische dieet makkelijker maken.

Kirsten

Mijn stiefkinderen en ik zijn flexitariërs. Deze levensstijl en het bijbehorende dieet daagt ons elke dag uit. Voor een veganist of een flexitariër is het niet gemakkelijk om een snelle snack of maaltijd te vinden. Dit is de reden dat ik en Danny zijn begonnen met research, wat uiteindelijk heeft geleid tot onze missie om veganistische convenience-maaltijden te creëren met een uniek distributienetwerk en concept.

Ons doel was om een compleet assortiment samen te stellen van hoge kwaliteit convenience-maaltijden die geliefd en gegeten worden door zowel vegans als non-vegans. We geloven er heilig in dat mensen die de keuze maken om veganistisch te eten beloond zouden moeten worden.

Chris

Ik ben mij zeer bewust van de impact die wij als mensen hebben op onze wereld en ik doe mijn best om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen waar mogelijk. Een belangrijk onderdeel daarvan is steeds vaker plantaardige voeding integreren in mijn eetpatroon. Door mijn werk voor Vegan Masters ben ik me daar alleen nog maar meer mee gaan bezighouden en ik hoop door de gerechten zo mooi men lekker mogelijk te presenteren mijn steentje bij te kunnen dragen aan het ‘veganizen’ van de wereld.

Voor Vegan Masters heb ik het logo, de huisstijl en de verpakkingslijnen ontwikkeld, en maak ik de illustraties en andere grafische elementen die de look-and-feel van het merk bepalen.

Cees

Ik was een van de mede uitvinders en eigenaren van AWI Vers Center, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie, sales en distributie van verse voedingsproducten. Ik ben een expert in HACCP en BRC-codes en heb veel ervaring met zowel het opzetten van grote keukens als kleinschalige keukens. Ik zal mijn expertise in ergonomie en food safety gebruiken om Vegan Masters te helpen met het neerzetten en opschalen van hun productiefaciliteiten.

Lisa

Na een tijd te hebben gewerkt voor grote bedrijven wilde ik een baan waarmee je echt impact kunt maken. Vegan Masters kwam al vrij snel op mijn pad. Sinds eind 2021 ben ik werkzaam als Content Marketeer en Social Connector. Ik ben verantwoordelijk voor de social media kanalen en nieuwsbrieven van Vegan Masters, ik onderhoud het contact met influencers en ik ga leuke joint promotions aan met partners. Daarnaast onderhoud ik de website en webshop. Ik wil de wereld een stukje beter maken, daar waar ik kan. Zo eet ik 99% plantaardig, ik koop alleen maar veganistische en verantwoorde kleding en wanneer ik met mijn hondjes wandel neem ik vaak een vuilniszak mee om het zwerfafval op te ruimen.