VeganMasters_topgraphic_sharingpizza

bekijk video

Veganizing the world

Onze missie is het ‘veganizen’ van de wereld.

De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 110 gram vlees, 352 gram zuivel en 13 gram ei per dag.* De productie van deze dierlijke producten kost vele malen meer grondstoffen en energie dan wanneer we dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen uit plantaardige bronnen zouden binnenkrijgen. We zien de effecten van onze consumptie op ons milieu en ons klimaat op dagelijkse basis om ons heen en in het nieuws. En met een nog steeds groeiende wereldbevolking en wereldwijd steeds meer mensen die een Westers dieet aannemen, is het eten van vlees en andere dierlijke producten eenvoudigweg niet meer duurzaam te doen.

We doden dagelijks enorme aantallen dieren om aan onze enorme vraag naar vlees te voldoen. We zijn afhankelijk van een in hoge mate geïndustrialiseerde veeteelt, waarbij vaak veel dierenleed en uitbuiting van dieren plaatsvindt.

Bovendien blijkt uit steeds meer onderzoeken dat het eten van rood vlees en bewerkte vleesproducten kan worden gelinkt aan een verhoogd risico op diabetes type 2 en sommige vormen van kanker.

100% Plant based, not just for vegans!

Overstappen naar een meer plantaardig dieet is dus een heel goede manier om je milieu-voetafdruk te verkleinen; het voorkomt een heleboel dierenleed, en je loopt minder kans op verschillende chronische ziektes.
Helaas zijn lekkere, aantrekkelijke en gemakkelijke maaltijden die helemaal plantaardig zijn nog niet heel gemakkelijk overal te krijgen, en veel mensen zijn terughoudend om vegan maaltijden uit te proberen omdat ze bang zijn dat ze niet goed zullen smaken, of dat ze het vlees zullen missen. Ons doel is om dat te veranderen door mooie, spraakmakende gerechten aan te bieden, die 100% plant-based zijn en die net zo goed of zelfs beter smaken dan de niet-vegan versies.
Om het nog gemakkelijker te maken voor mensen om onze vegan maaltijden eens uit te proberen, kunnen al onze producten via onze website worden besteld voor koel-verse thuisbezorging.

Hoe meer mensen we kunnen overhalen om af en toe een maaltijd zonder vlees te eten, of zelfs over te stappen naar 100% plantaardige voeding, hoe beter het is voor mensen, dieren en onze planeet!

Het Vegan Masters Team

Danny

Ik ben al meer dan 30 jaar actief in de pizza industrie. Ongeveer 10 jaar geleden besloot ik vegetarisch te worden en in 2018, na de documentaire Cowspiracy bekeken te hebben, was het voor mij een no-brainer om veganistisch te worden. Maar ik wilde het hier niet bij laten. Dit zetten mij aan het denken “Wat kan ik nog meer doen?”.

Gedreven door de milieuveranderingen en mijn bezorgdheid over het welzijn van de dieren, heb ik mijzelf en de mensen om mij heen uitgedaagd om de lekkerste en gemakkelijkste veganistische gerechten mogelijk te maken. Dit was de start van het Vegan Masters concept.
Ik heb verschillende vegan chefs uitgedaagd om de beste veganistische gerechten te maken en vervolgens onze masters te worden. Dit heeft geleid tot niet alleen vegan pizza's, maar tot meer dan 30 gerechten en producten die het veganistische dieet makkelijker maken.

Kirsten

Mijn stiefkinderen en ik zijn flexitariërs. Deze levensstijl en het bijbehorende dieet daagt ons elke dag uit. Voor een veganist of een flexitariër is het niet gemakkelijk om een snelle snack of maaltijd te vinden. Dit is de reden dat ik en Danny zijn begonnen met research, wat uiteindelijk heeft geleid tot onze missie om veganistische convenience-maaltijden te creëren met een uniek distributienetwerk en concept.

Ons doel was om een compleet assortiment samen te stellen van hoge kwaliteit convenience-maaltijden die geliefd en gegeten worden door zowel vegans als non-vegans. We geloven er heilig in dat mensen die de keuze maken om veganistisch te eten beloond zouden moeten worden.

Willem

Als Formule Manager ben ik verantwoordelijk voor ons Dark Kitchen concept. Het Dark Kitchen concept richt zich op bezorging binnen 45 minuten van onze gerechten. Onze Masters ontwikkelen de lekkerste gerechten en ik zorg er dankzij deze vorm van verkoop voor dat de gerechten daar komen waar jij bent, op het moment dat het jou uitkomt. Zo zorgen we er samen voor dat de plantbased optie aantrekkelijk en bereikbaar is voor een zo groot mogelijk publiek. Dit is ook waar ik mijn motivatie vandaan haal: plantbased aantrekkelijk en bereikbaar maken om zo te zorgen voor een positieve impact op de planeet.

Cees

Ik was een van de mede uitvinders en eigenaren van AWI Vers Center, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie, sales en distributie van verse voedingsproducten. Ik ben een expert in HACCP en BRC-codes en heb veel ervaring met zowel het opzetten van grote keukens als kleinschalige keukens. Ik zal mijn expertise in ergonomie en food safety gebruiken om Vegan Masters te helpen met het neerzetten en opschalen van hun productiefaciliteiten.

Dino

Ik haal mijn inspiratie uit diverse sporten en nieuwe foodconcepten en trends. Het is mijn passie om merken en organisaties hun dromen te laten ontdekken. Ik ben een man van de mouwen opstropen en het veld in gaan. Ik focus mij bij Vegan Masters volledig op de B2B markt en werk daarbij aan catering door Vegan Masters bij werknemers thuis gefaciliteerd door hun werkgevers, verdere uitrol van de Smart Vending oplossing en in-flight catering.

Demmi

Mijn afstudeerscriptie heb ik geschreven voor Vegan Masters, waarna ik de kans heb gekregen om hier te blijven werken. Ik werk sinds januari 2021 als innovatiemanager bij Vegan Masters, en daarbij ben ik ook werkzaam in de productiekeuken. Als innovatiemanager ben ik verantwoordelijk voor de productinnovaties binnen het assortiment. In deze functie kan ik mijn creativiteit op het gebied van productontwikkelingen goed in de praktijk brengen.

Mijn studie heeft mij op zekere hoogte de ogen geopend wat betreft de relatie tussen het veganisme en het milieu, het welzijn van de dieren, en de toekomst die wij kunnen creëren. De sfeer binnen het bedrijf en de afwisseling van de werkzaamheden is hetgeen wat mij erg aanspreekt. Graag blijven wij jullie verrassen met nieuwe gerechten waar jullie volop van kunnen genieten!

Chris

Ik ben mij zeer bewust van de impact die wij als mensen hebben op onze wereld en ik doe mijn best om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen waar mogelijk. Een belangrijk onderdeel daarvan is steeds vaker plantaardige voeding integreren in mijn eetpatroon. Door mijn werk voor Vegan Masters ben ik me daar alleen nog maar meer mee gaan bezighouden en ik hoop door de gerechten zo mooi men lekker mogelijk te presenteren mijn steentje bij te kunnen dragen aan het ‘veganizen’ van de wereld.

Voor Vegan Masters heb ik het logo, de huisstijl en de verpakkingslijnen ontwikkeld, en maak ik de illustraties en andere grafische elementen die de look-and-feel van het merk bepalen.

Lisa

Eind 2020 besloot ik dat ik graag wilde werken voor een bedrijf dat als doel heeft de wereld te ‘veganizen’. Toen kwam er een vacature van Vegan Masters op mijn pad, en sinds maart 2021 kan ik mijzelf Content Marketeer & Social Connector van dit mooie bedrijf noemen. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het creëren van content voor de nieuwsbrief en onze social media kanalen. Ik werd op mijn 17e vegetariër en na het maken van mijn afstudeerscriptie over beelden uit de bio-industrie werd ik veganist. De dierenindustrie gaat gepaard met veel leed, maar ik ben ervan overtuigd dat we mensen ook op een positieve manier kunnen overtuigen om (meer) plantaardig te eten!

Amanda

Ik ben als goede vriendin van Kirsten bij Vegan Masters terecht gekomen in de rol van Aftersales Coördinator. Ik geniet van de fijne sfeer en dynamiek binnen het bedrijf, en als flexitariër spreekt de bedrijfsfilosofie mij erg aan. Ik heb een zoontje van 5 en ik wil dat hij opgroeit in een betere wereld. Daarom ben ik ook begaan met het milieu.

Fleur

Ondanks dat ik niet volledig plantaardig eet, probeer ik wel bewust te zijn over wat ik consumeer. Vegan Masters laat zien dat vegan food niet alleen voor vegans is, maar uitermate geschikt voor iedereen. Zeker als je bewust wilt leven. Ik geloof dat vegan food een belangrijk aspect wordt in de toekomst, om een meer milieubewuste samenleving te creëren. Samen met mijn collega’s bij de aftersales, sta ik meer dan graag voor u klaar om al uw vragen of opmerkingen te beantwoorden.

Georgie

Ik werk al meer dan 30 jaar in de voedingsindustrie. Ik heb cafés, restaurants en productiekeukens geleid voordat ik overstapte naar de functie training & operations management voor franchises en kleine bedrijven. Vrij recentelijk realiseerde ik me hoe belangrijk het voor me is om als veganist voor een vegan bedrijf te werken. Toen ik onderzoek deed naar de vegan scene in Nederland viel Vegan Masters op en ik heb daadwerkelijk geïnvesteerd. Tweemaal. Toen er een vacature vrijkwam voor Plant Manager heb ik gesolliciteerd. Ik wist dat ik voor Vegan Masters wilde werken, maar ik wist niet zeker of ik weer op de werkvloer aan de slag wilde. Het kostte me echter maar een week om te wennen. Het team in de keuken is ongelooflijk en ik vind het heerlijk om samen grote producties te maken en fantastisch veganistisch convenience food te maken. Ik weet niet zeker of iemand me ooit nog uit de productiekeuken zal kunnen slepen!