Meet the Masters

De echte Vegan Masters zijn de getalenteerde meester-koks die alle vernieuwende recepten voor onze vegan gerechten hebben ontwikkeld. Wij hebben in heel Europa gezocht naar de koks die onze Masters zijn geworden en hebben al hun beste gerechten geproefd. Met de hulp van een aantal van onze Instagram-volgers, heeft onze productmanager en top-chef Yolanda de lekkerste en meest voedzame van hun recepten geselecteerd. Deze allerbeste recepten hebben een plaats gekregen in ons productassortiment. Hieronder kun je van elk van onze Masters lezen wat hen drijft om de lekkerste vegan gerechten te maken.

Pastry Master Benghi

Benghi is de oprichter van Nono Cakes: de nummer één leverancier van vegan taarten, koekjes en cakes in Amsterdam. Benghi’s beide ouders zijn al zo’n veertig jaar veganist en de vegan lifestyle is Benghi dan ook al met de paplepel ingegoten. Ze houdt van haar plant-based dieet, maar wat ze miste waren lekkere vegan taarten. Daarom besloot ze hier zelf iets aan te doen en heeft ze heerlijke 100% plantaardige zoetigheden ontwikkeld. Benghi heeft het voor elkaar gekregen om vegan taarten te maken die zelfs nog lekkerder zijn dan de normale varianten die wel dierlijke producten bevatten.

Bekijk hier alle pastries die door benghi voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Pizza Master Isabeau

Isabeau is een 21-jaar oude kitesurf pro, student en meester-kok in het bereiden van vegan pizza’s. Bijna veertig jaar geleden startte haar grootmoeder een Italiaans restaurant in Nederland. Haar vader erfde het pizza-virus van zijn moeder en opende een keten van pizzabezorgrestaurants. Je kunt wel zeggen dat Isabeau is opgegroeid op pizza!
Isabeau werd door haar veganistische vader uitgedaagd om spannende nieuwe recepten te bedenken voor 100% plantaardige pizza’s. Haar eerste creatie: de Forever Green pizza, was meteen een groot succes. Dat was de start van een culinaire ontdekkingsreis en van nog veel meer recepten voor vegan pizza. Isabeau houdt ervan om te experimenteren met verschillende sausen en is een meester in het toevoegen van voedzame en lekkere plantaardige ingrediënten. Zo maakt ze haar pizzabodems met groenten door het deeg gemengd.

Bekijk hier alle pizza’s die door Isabeau voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Sandwich Master Gaia

Gaia komt uit Italie en ze is een gepassioneerde kok. Ze is opgegroeid in het restaurant van haar ouders, waar ze haar liefde voor koken ontdekte. Ze heeft de hele wereld over gereisd en overal waar ze kwam vindt ze culinaire inspiratie. Ze heeft een tijd lang in Australië gewoond, waar ze voor niemand minder dan Jamie Oliver heeft gewerkt. Naast koken is haar tweede passie kite surfen en in 2016 blies de wind haar naar het meest zuidelijke puntje van Europa: Tarifa in Spanje. Om haar kite lifestyle te kunnen voortzetten opende ze daar, samen met haar vriend, een klein vegan restaurantje vanuit een zeecontainer, dat ze Power House noemden. Binnen twee jaar werd Power House zo populair dat ze naar een grotere locatie moesten verhuizen. Nu is het één van de hotspots van Tarifa. Gaia is voor het Vegan Masters team geselecteerd dankzij haar geweldige vegan sandwiches en wraps.

Bekijk hier alle sandwiches die door Gaia voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.
Bekijk hier alle wraps die door Gaia voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Stew Master Rutger

Rutger is de grondlegger, kok en productontwikkelaar van Stewart & Sally. Toen hij met zijn zaak begon wilde hij iets vernieuwends brengen in de wereld van take-away voedsel, omdat hij zag dat er maar weinig opties beschikbaar waren voor gezond en gevarieerd eten. Hij besloot daarom zijn baan als productontwikkelaar op te zeggen en zich te focussen op het ontwikkelen van een concept waarbij hij het hele jaar rond gezonde seizoensgerechten kon aanbieden. Dit leidde uiteindelijk tot een lijn van stamppotten voor de winter en salades voor de zomermaanden.
In 2014 begon Rutger met het verkopen van zijn zelfgemaakte maaltijden vanuit een heringerichte zeecontainer op de Amsterdamse Zuidas. In 2017 opende hij een winkel in Amsterdam noord in de opbloeiende wijk Van der Pek. Tegenwoordig verzorgt Stewart & Sally ook veel catering; vooral aan bedrijven die hun werknemers willen verwennen met gezonde en lekkere lunch- of dinergerechten.

Bekijk hier alle pasta’s die door Rutger voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.
Bekijk hier alle wereldgerechten die door Rutger voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Salad Masters Myrthe and Lisa

Myrthe en Lisa zijn in 2018 met hun eigen plant-based cateringservice gestart. Ze vonden dat de veelzijdigheid van vegan maaltijden erg onderbelicht bleef in de huidige voedings-scene. De vegan maaltijden die beschikbaar waren, waren erg saai óf ze zagen er goed uit op Instagram maar vormden geen complete, gebalanceerde maaltijd.
Daarom besloten ze hun passie voor het experimenteren met nieuwe vegan recepten om te zetten in een business. Hun missie is simpel: plant-based voeding dichter bij de consument brengen op een verfrissende nieuwe manier. Elke maaltijd die Myrthe en Lisa maken staat bol van kleuren en smaken, en is een heerlijke en voedzame creatie die je elke dag kan eten. Hun doel is niet om vlees te vervangen door vleesvervangers, maar om mensen te laten zien hoe geweldig 100% plantaardige voeding kan zijn.

Bekijk hier alle salades die door Myrthe en Lisa voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.
Bekijk hier alle poké bowls die door Myrthe en Lisa voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Curry Master Jason

Jason raakt geïnspireerd door kleuren en gedurfde smaken. Zijn missie is om te laten zien dat vegan voedsel niet saai hoeft te zijn. Zijn specialiteiten zijn: het werken met natuurlijke kleurstoffen en het stylen en fotograferen van eten.

Bekijk hier alle curries die door Jason voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Burger Master Randy

Een ware food nomad, zo kan je Randy het beste omschrijven. Nooit op dezelfde plek, maar altijd onderweg in zijn foodtruck. In 2017 richtte hij samen met zijn vader en broertje de foodtruck “Veggie Junk” op. Stoer vegan eten was de missie, en die missie heeft hij nog steeds. Recepten creëren en altijd bezig zijn eigen grenzen te verleggen!

Bekijk hier alle burgers die door Randy voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Bites Master Ben

Ben is een ambachtelijke patissier. Hij is opgegroeid in de beste Amsterdamse banketbakkerijen, en heeft vervolgens zijn zoektocht naar kennis verder voortgezet in hotels en restaurants. Na jaren gewerkt te hebben voor verschillende 5-sterren hotels, heeft hij als chef patissier voor meerdere Michelinsterren-restaurants in Amsterdam en Londen gewerkt. Nu combineert Ben zijn kennis en zijn verstand van het bakkersambacht voor de creatie van plant based bites voor onder andere Vegan Masters!

Bekijk hier alle party bites die door Ben voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Sushi Masters David & Veronica

David en Veronica zijn als jonge ondernemers in februari 2020 begonnen met de Vegan Sushi Bar. Het idee voor vegan sushi kwam bij David op nadat zijn zusje een allergie voor vis had ontwikkeld. David en Veronica hebben wekenlang samen in de keuken gewerkt aan recepten voor een 100% plantaardige versie van sushi waar iedereen van kan genieten.

Hun uitgebreide selectie varieert van recepten met alleen groenten tot sushi met vegan visvervangers. Denk bijvoorbeeld aan een sushirol met zoete aardappel en avocado of klassieke sushi met vegan tonijn en vegan roomkaas.

De sushi van Vegan Sushi Bar wordt bereid met zwarte rijst. Zwarte rijst bevat meer goede voedingsstoffen als vezels, ijzer, vitamine E en antioxidanten en is hierdoor gezonder dan witte rijst. David en Veronica willen de wereld laten weten dat je geen vis nodig hebt om de lekkerste sushi te maken!

Bekijk hier alle sushi die door David & Veronica voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Shoarma Masters Pascal & Michael

Wat is nou de ultieme, duurzame, future proof festival snack? Met die vraag klopte Lowlands in 2018 bij Pascal en Michael aan. Over het antwoord konden ze kort zijn: Karma Shoarma. Lokaal geproduceerde, super duurzame shoarma op basis van knolselderij. Verse pita eromheen, ongeëvenaarde knoflooksaus erover, en je hebt een hap waar zelfs de meest doorgewinterde carnivoor van gaat watertanden. Zo lieten zij rijen vol hongerige festivalgangers ervaren hoe lekker plantaardige shoarma kan zijn. Tijd dus om de rest van Nederland te gaan veroveren. Want met z’n allen eten wij de wereld een beetje beter.

Bekijk hier de Karma Shoarma Kit die door Pascal en Michael voor Vegan Masters is ontwikkeld.

Falafel Master Mathilde

Mathilde is de founder van Falafellow. Falafellow maakt de allerlekkerste Falafelsandwiches en salades vanuit hun shop in Amsterdam Noord. Falafellow is ontstaan vanuit een spontaan idee tijdens de eerste Corona-lockdown, waarbij is ingespeeld op de behoefte aan vegan en gezonde take-away maaltijden. Falafellow is falafel zoals het moet zijn: enkel verse ingrediënten, knapperig van buiten en zacht van binnen. In korte tijd is Falafellow uitgegroeid tot een begrip in de eigen regio en is het tijd om ook de rest van Nederland kennis te laten maken met de verse Falafellow balls.

Bekijk hier alle producten met falafel die door Mathilde voor Vegan Masters zijn ontwikkeld.

Seaweed Master Mark

De plantaardige keuken is de sleutel tot echte verandering. Daarom hebben Mark Kulsdom en Lisette Kreischer in 2012 The Dutch Weed Burger ontwikkeld. Na jarenlang op de grootste festivals te hebben gestaan om burgers te verkopen vanuit de food truck, kun je The Dutch Weed Burger nu ook thuis eten.  Deze plantaardige proteïnebom is verrijkt met lokaal geteeld zeewier uit de Oosterschelde. The Dutch Weed Burger ademt duurzaamheid en dit is terug te zien in het hele productieproces. Zeewier is een hoogwaardige eiwitbron, de teelt neemt geen kostbare landbouwgrond in beslag en verbruikt nauwelijks zoetwater. Daarom is zeewier de basis van alle Dutch Weed Burger producten.

Mark heeft een activistisch verleden. Dit activisme zet hij nu in voor positive change met de beste burger op de planeet, voor de planeet!

Hier vind je de Dutch Weed Burger die door Mark voor Vegan Masters is ontwikkeld.