Achter gesloten deuren even lekker aan jezelf denken!

Net als een overgroot deel van de wereld proberen we ook bij Vegan Masters een manier te vinden om corona en de impact ervan een plek te geven in ons dagelijkse (werk)bestaan. Voor ons als bedrijf is deze vreemde fase wel een bevestiging dat waar we ons bij Vegan Masters mee bezig houden, namelijk gezond, bewust en lekker eten maken, er toe doet. Want zeg nou zelf, zelfs in barre tijden heb je zin in lekker eten, toch? We gaan het dus over eten hebben en wat we zelf zoal doen om gezond en happy te blijven tijdens deze crisis.

Hoe zorgen we de hele dag thuis zittend goed voor onszelf?

We zijn er van overtuigd dat voeding naast genoeg bewegen (hoe dan, als je de hele dag thuis moet zitten?) een enorm belangrijke bron voor je gezondheid is. Maar hoe krijg je het zonder drie wiebelende kinderen of een hond toch voor elkaar om jezelf van die bank te trekken? Het goede nieuws is dat de meeste van ons gelukkig nog steeds naar buiten kunnen voor een rondje frisse lucht. Mocht je het toch niet prettig vinden om nu de deur uit te gaan, zet dan in ieder geval je raam vaak genoeg open voor die frisse lucht. De lucht is nu zelfs frisser dan ooit, doordat de meeste auto’s en vliegtuigen stil staan. Zelf hebben we binnen een diffuser staan, dat is een leuk apparaatje dat de luchtvochtigheid in je kamer regelt, heel gezond dus. Je vult het apparaatje met water en een paar druppels essentiële olie en genieten maar! De aroma’s vullen dan je hele kamer.

Na dagen van wijn drinken, snaaien tegen de verveling, en uit balans zijn, hebben ook de thuiswerkers van Vegan Masters inmiddels weer een klein beetje ritme gevonden. Gun jezelf een goed ontbijt zoals een zelfgemaakte shake met (bevroren) banaan, spinazie, blauwe bessen, gember, avocado, een snufje kaneel en water of plantaardige melk. Dit is een fijne manier om de dag lekker en gezond te beginnen. En, als het je lukt, plak er dan nog lekker even een wandeling of andere manier van bewegen aan vast. Je kunt je eigen behoeftes helemaal gaan herontdekken de komende tijd, neem het er dus van.

Zelf eten we het liefste een van onze eigen sandwiches, wraps of bowls tijdens de lunch. No joke, nog steeds elke dag. Maar wie zegt dat jij thuis niet lekker kunt lunchen met een warme maaltijd? Helemaal nu je zelf die keuzevrijheid hebt en niet vast zit aan kantoor-catering of de kleffe broodtrommelt die je gehaast gevuld hebt. Gewoon lekker los gaan in je keuken of magnetron en je eigen wonderchef worden.

Tips van Stephanie, onze food expert:

Drink lekker veel gembertheetjes. Let wel op: Sneetjes gember geven veel minder smaak en vitamines af dan geraspte gember en inkoken is beter dan even laten weken! Vul dit powerdrankje aan met stukjes kurkuma (mega gezond want vol vitamines en mineralen) en sinaasappel, rozemarijn, tijm en/of munt. Daarnaast is citroen ook een top combi met gember en zit deze ook vol met vitamine C, die momenteel essentieel is voor de weerstand. De rasp van de citroen gebruik je weer over een salade of over gegrilde groenten heen. Dat is heerlijk, vooral in combinatie met groene groenten.

Dus what else?

We kunnen je nog veel meer tips geven, maar zoals we al zeiden, ook wij bekijken per dag de behoeftes van onszelf en van jullie.
Mocht je iemand anders of jezelf willen verwennen zonder de deur uit te gaan? Dan kun je ook bij ons gewoon een box samenstellen met verse vegan ontbijtjes, lunch, diner en tussendoortjes. Op die manier hoef je de deur niet uit en kun je focussen op dingen die op dat moment belangrijk zijn voor jou. En het mooiste is: we bezorgen de box gewoon (contactloos) bij jou aan huis!

Liefs, Vegan Masters