Hoe overleef ik een barbecue?

Het is juni. De temperaturen stijgen tot boven de 20 graden en met de naderende (school)vakanties in het vooruitzicht krijgt iedereen de zomer in de bol. En wat brengt nou meer het vakantiegevoel op gang dan een ouderwetse barbecue in de achtertuin? Vrije tijd, vrienden en lekker eten. Klinkt perfect, toch?

Bijna perfect, want als veganist, vegetariër of zelfs als flexitariër die liever een dagje geen vlees consumeert kan een barbecue wat obstakels met zich meebrengen. Is er rekening gehouden met jouw dieetwens, en zo ja, heeft de organisator met al diens goede bedoelingen wel opgelet dat er geen dierlijke producten zijn verwerkt in de vleesvervangers? Ben je voorbereid op die ene grapjas die een lap vlees voor je neus bungelt en jouw voedingskeuzes belachelijk maakt? Geen nood, wij geven je wat tips om die barbecue te overleven!

Bied de organisator hulp aan

Natuurlijk, jij kan je dieetwens doorgeven in de hoop dat de organisator het onthoudt en in de supermarkt etiketjes gaat lezen. Maar je kan ook alvast wat voorwerk doen. Noteer de merken en namen van de gerechten waarvan je zeker weet dat ze plantaardig zijn. Ben je close met de organisator? Dan kan je ook voorstellen om te helpen met de boodschappen en je te ontfermen over al het vegan eten!

Geniet en laat je niet gek maken!

Het is bijna onvermijdelijk dat er opmerkingen zullen komen over jouw dieetkeuze. Veel hiervan zullen goedbedoeld zijn, maar het komt ook voor dat je een heel arsenaal aan clichés over je heen zult krijgen zoals “ik kan echt niet zonder vlees”, “maar bacon…” en “mensen zijn omnivoren.” Probeer dit te zien als een kans om een goed gesprek aan te knopen, of om de ander een lekker vegan gerecht aan te bieden. Ook de grootste bullebak verdient een kans op een positieve ervaring met veganisme.

BYOB (Bring your own burger!)

Last but not least: neem zelf iets lekkers mee! Zo draag je iets bij aan de kosten die de organisator maakt en je weet 100% zeker dat je goed zult eten. Benieuwd naar de ultieme barbecue gerechten van Vegan Masters?

No-Way Burger Kit

Een klassieker, maar nóg beter. Een stoere burger op basis van tarwe en soja, op een broodje met rode biet en sesamzaadjes, belegd met vleestomaat, augurk, vegan cheddar, rode uiencompote, romainesla en jalapeño-mayonaise.

Onze burger-kits bevatten alles wat je nodig hebt om eenvoudig twee heerlijke vegan burgers op tafel te zetten.

Don't Be Chicken Burger

Een vegan kipburger met een twist: op basis van soja en erwten op een paprikabroodje met kimchi-kraut, avocado-aioli, en oosterse koolsalade van rode kool met hoisinsaus. Let op! Je legt deze burger niet direct op de barbecue, maar verpakt hem eerst in aluminiumfolie.

Onze burger-kits bevatten alles wat je nodig hebt om eenvoudig twee heerlijke vegan burgers op tafel te zetten.

Dutch Weed Burger

Deze burger is rijk van smaak door de hartige umami-flavour van verse zeewier-flakes in de patty en de romige saus. Easy geserveerd op een groene Algae Bun. Bomvol waardevolle en hoogwaardige nutriënten die je overvloedig in zeewier vindt. Goed voor alles, iedereen en jezelf. Eat Weed Live Long!

Onze burger-kits bevatten alles wat je nodig hebt om eenvoudig twee heerlijke vegan burgers op tafel te zetten.

Karma Shoarma Kit

Lekker veel vegan shoarma op basis van tarwe-eiwit en knolselderij, op een traditionele pita met tomaat, komkommer, romainesla, rode ui en knoflooksaus. Let op! Je legt de shoarma niet direct op de barbecue, maar verpakt het eerst in aluminiumfolie.

Onze shoarma-kit bevat alles wat je nodig hebt om eenvoudig twee heerlijke pita’s met vegan shoarma op tafel te zetten.