Mushroom Master Wouter

Wouter is samen met zijn partner Marijke eigenaar van paddenstoelenkwekerij Mycophilia, wat oud-Grieks is voor ‘liefde voor paddestoelen’. En die liefde is er zeker. Wat begon als een fascinatie, is uitgegroeid naar een hobby en uiteindelijk tot een mooi bedrijf dat exotische paddenstoelen levert voor met name het hogere horecasegment. Het unieke van Wouters kwekerij is dat ze alles zelf doen en zo circulair mogelijk werken. Wouter is gespecialiseerd in het kweken van pruikzwammen, knapperige oranje bundelzwammetjes, sierlijke fluweelpootjes, shiitakes en natuurlijk oesterzwammen!

Oesterzwammen bereiden met liefde

Natuurlijk, vegan, duurzaam. Oesterzwammen zijn eiwitrijk, bevatten belangrijke vitamines, vezels, mineralen, hebben een hoog ijzergehalte en zijn multi-inzetbaar. Dat maakt ze een ideale volwaardige vegan vleesvervanger. Met de vlezige textuur van de oesterzwammen creëerde Wouter onze heerlijke Crispy Oyster Wings: vegan wings gekruid met cajunkruiden en gefrituurd in een knapperig Japans broodkruimbeslag. Daarnaast worden de oesterzwammen gebruikt om onze heerlijke vegan Oyster Steak gemarineerd in een geweldige barbecue marinade te maken, en de vegan Satay.

Wouter produceert alle paddenstoelen met klimaatvriendelijke technieken en duurzame energiebronnen. Hij kweekt de paddenstoelen op hout afkomstig uit de bossen van Flevoland, maar ook uit rest van Nederland en Europa afkomstig van FSC gecertificeerde bosbouw.