Indonesian Cuisine Master Margie

Margie heeft vanaf kleins af aan al ervaring in de Indonesische keuken, maar zij maakt pas sinds kort Indonesisch groentegerechten die 100% plantaardig zijn. Zij heeft jarenlang haar eigen Aziatische toko gehad, catering verzorgd en Aziatische kookworkshops gegeven. Koken is een grote passie voor haar en een vegan Indonesisch recept creëren ziet zij als een leuke uitdaging. Zij verbouwt haar eigen groenten en deelt haar vegan recepten op haar social media kanalen onder de naam ‘The Green Kitchen by Margie’.

De recepten van Margie

Haar eerste gerecht is de Satay With Me, geïnspireerd door het eiland Java. Deze vegan saté is gemaakt van oesterzwammen en haar eigen speciale satékruiden. Dit wordt geserveerd met vegan gado-gado, tempeh, seroendeng, meergranen rijst en vegan satésaus. De kracht van dit gerecht zit hem vooral in de verse kruiden.

Met Margie’s vegan recepten kunnen we alle kanten op! Zo hopen we in de toekomst ook een vegan rijsttafel te kunnen aanbieden. Hoe gaaf zou dat zijn? Met haar fantastische kookkunsten sluiten we ook niet uit dat zij een keer een samenwerking zal kunnen doen met onze Pastry Master Ben, zodat we een heerlijke authentiek Indonesisch nagerecht kunnen toevoegen aan het assortiment.

Moroccan Cuisine Master Ibrahim

Ibrahim is gek op sporten en lekker eten maken. Hij begon al jong met beide activiteiten, en koken werd vanaf zijn 14e meer dan alleen een hobby. Zijn passie voor vegan koken ontstond later; hij werd in 2017 veganist. Vanuit zijn achtergrond raakte hij met name geïnteresseerd in de Marokkaanse keuken en het veganizen hiervan om zijn vrienden en familie te verrassen. Naast koken en het beoefenen van verschillende sporten (MMA, Muay Thai, krachttraining), houdt Ibrahim van lezen en eigen groente verbouwen in zijn moestuin.

Vegan, Marokkaans, veelzijdig!

De Marokkaanse keuken is heerlijk én veelzijdig. Dat blijkt wel uit het vegan menu dat onze Moroccan Cuisine Master voor jullie heeft samengesteld. Het bestaat niet alleen uit klassieke Marokkaanse gerechten, maar ook uit zeer verrassende vegan maaltijden. Deze blijven voor nu nog even een verrassing! We laten jullie als eerste kennismaken met zijn heerlijke couscous genaamd Kiss Kiss!

Kiss Kiss is een maaltijd om te zoenen. De couscous wordt geserveerd met een heerlijke tajine van courgette, venkel, tomaat en jackfruit, en is gekruid met een Marokkaans kruidenmengsel ras el hanout. Voeg daar een compote van rode ui, rozijnen en kaneel aan toe en je hebt een authentiek Marokkaans gerecht met een twist van een Vegan Master.

Ja, Marokkaans eten kan ook vegan. Volgens onze Moroccan Cuisine Master Ibrahim is de Marokaanse keuken van oorsprong zelfs meer plantaardig. Een typisch Marokkaans gerecht dat makkelijk te veganizen is, is Amazigh: een Marokkaanse groentestoof. De eiwitten die normaal gesproken worden gewonnen uit vlees, vervang je met linzen.

Vegan Italian Cuisine Master Gabriele

Vegan, Italiaans, Amsterdam based sinds 2018. Oorspronkelijk komt Gabriele uit een klein Italiaans dorp, waar hij als kind meehielp op de boerderij van zijn oma. Dit gaf hem een connectie met veganisme voor hij zich bewust was van het daadwerkelijke concept. Hij heeft in meerdere landen gewoond en gewerkt en werd gaandeweg steeds bekender met vegan eten. Nu heeft hij een eigen project genaamd ‘Vegan Bear Chef’, waarmee hij onder andere vegan kaas ontwikkelt, en hij heeft ook een vegan kookboek uitgebracht. Het is zijn missie om vegan eten toegankelijk te maken zodat mensen vaker plantaardig eten en daarmee “groener” gaan leven.

Vegan Italiaanse gerechten

Gabriele heeft drie heerlijke vegan Italiaanse recepten ontwikkeld. Te beginnen met Cheesy Polenta Cookies, met champignons en spinazie, een vegan kaas creme op bloemkool basis, kleine blokjes gerookte tempeh en geraspte vegan kaas op aardappelbasis. 

Zijn tweede gerecht is een traditionele vegan pasta met veel groenten. Dit vegan pasta gerecht bevat volkoren pasta met een rijke vegan ragu alla Mediterranea. De vegan pasta saus is gemaakt met tempeh gehakt, wortels, ui, selderij, kappertjes en geroosterde aubergine. Ook dit gerecht is getopt met zijn heerlijke geraspte vegan kaas!

Gabriele’s vegan lasagne recept is buitengewoon lekker! Authentiek Italiaans, en toch uniek door de grote hoeveelheid frisse groenten. Vegan, glutenvrij én smaakvol, met aardappelen, groene bonen, basilicum pesto en vegan bechamel saus, De vegan kaas is, je raad het al, op aardappelbasis. 

Zeg eens eerlijk, sta jij ook te springen om vegan tiramisu of een ander authentiek Italiaans dessert? Op een vegan tiramisu recept zullen we nog even moeten wachten, maar er zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor een samenwerking tussen onze Italian Cuisine Master en onze Pastry Master. Ondertussen kan je genieten van genoeg andere zoethoudertjes in de Pastry categorie.

Meals Master Rutger

Rutger is de grondlegger, kok, en productontwikkelaar van Stewart & Sally. Toen hij met zijn zaak begon wilde hij iets vernieuwends brengen in de wereld van eten bestellen, omdat hij zag dat er maar weinig opties beschikbaar waren voor gezond eten en gevarieerd eten. Dit leidde uiteindelijk tot een lijn van vegan stamppot voor de koude maanden en pasta, lasagne, rendang en couscous. Met zijn variaties aan heerlijke vegan recepten maakte Rutger een enorme indruk op ons.

Van Rendang tot Lasagne

Rutger is van alle vegan markten thuis. Hij ontwikkelde voor ons de heerlijke couscousmaaltijd Thousand and One Grains, de verrassende Ready to Rendang, de Veggie Overload, die barst van de groenten, en de Layered Sensation: een van de beste vegan lasagne’s die we kennen.