De toekomst is én eet plantaardig!

Vegan Masters & gezondheid

Wij hebben onze focus verbreed naar gezondheid en het welzijn van onze klanten. De gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet waren nog onvoldoende belicht. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Viënne, een arts in opleiding die zich gespecialiseerd heeft in het plantaardig voedingspatroon en tevens eigenaar is van het platform Academy for Health.

Samen met Viënne en ons culinaire team werken wij aan gezondere recepten die niet alleen heel lekker zijn en goed voor mens en natuur, maar die je ook gezond houden of maken.

Hi mijn naam is Viënne en ik ben bijna afgestudeerd arts. Expert op het gebied van plantaardige voeding, door onder andere mijn masteronderzoek naar het plantaardig dieet bij kinderen. Voor mij is het meer dan vanzelfsprekend om vaker voor plantaardig te kiezen. Een plantaardig dieet biedt talrijke gezondheidsvoordelen, zoals een lagere kans op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes type 2. Daarnaast is het duurzamer omdat het minder land, water en energie vereist om te produceren dan een dieet gebaseerd op dierlijke producten. Bovendien draagt een plantaardig dieet bij aan het welzijn van dieren, doordat er geen dieren worden geslacht of geëxploiteerd voor voedselproductie. Door te kiezen voor een plantaardig dieet, draagt men bij aan een gezonde en duurzame toekomst voor mens, dier en planeet.

Ik ben Nederlands, maar voel me dat niet altijd 100%, omdat ik het grootste deel van mijn jeugd in Oostenrijk en Zwitserland heb gewoond. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de bergen, bloemetjes en koeien. Dichtbij de natuur en met de natuur leven was voor mij altijd vanzelfsprekend. Toen ik 10 jaar geleden weer terug naar Nederland kwam, miste ik dit stukje van mijn leven erg. Als een soort tegenhanger stortte ik mij volledig op het stukje gezondheid en voeding en begon veganistisch te eten. Toen ik met mijn studie Geneeskunde startte maakte ik kennis met de wetenschappelijke achtergrond van voeding en wat voor impact het kan hebben op ziekte en gezondheid. Ik ontdekte toen ook wat een vegan dieet gezond is, mits het gezond en volwaardig was samengesteld. Dat was een hele eye-opener voor mij toen. Ik werd van de een op de andere dag vegan, zonder dat ik daar veel begeleiding bij had. Ik deed maar wat, waarvan ik dacht dat dat goed was. Ik wist wel van B12 af en suppleerde (al dan in onvoldoende hoeveelheden) ook. Maar dat een plantaardig dieet nog andere potentiële kritische voedingsstoffen bevat, waar ik mij niet bewust van was. Al gauw ging ik mij meer verdiepen in het onderwerp en ging zelfs onderzoek doen naar het plantaardig dieet bij kinderen.

De toekomst is én eet plantaardig!

Net als ieder dieet kent ook een (overwegend) plantaardig eetpatroon bepaalde voedingsstoffen waar je extra op moet letten. We weten uit onderzoek dat het plantaardig dieet soms te weinig calcium, zink, selenium, jodium, ijzer of vitamine B2 bevat. Vitamine B12 is een vitamine dat standaard gesuppleerd moet worden, omdat dit een kritische voedingsstof is. Ik zorg er voor dat alle maaltijden van Vegan Masters gezond én volwaardig plantaardig zijn, zodat jij er zeker van kan zijn dat jij het maximale gezondheidsvoordeel uit jouw plantaardig(er) dieet kunt halen.  Daarnaast ben ik hét aanspreekpunt als het gaat om al jouw voedingsvragen rondom een plantaardige dieet.

Binnenkort vertel ik in de nieuwe podcast van Vegan Masters over wat een gezond en volwaardig plantaardig dieet inhoudt en hoe jij dat in praktijk kunt brengen. Ook zal je in de vorm van Instagramposts vaker van mij horen.

Mij missie is geworden om anderen te helpen gezond en volwaardig plantaardig te eten zodat het maximale gezondheidsvoordeel uit het plantaardig dieet gehaald kan worden. Sinds meer dan 4 jaar heb ik mijn eigen online praktijk waarin ik zwangeren, jonge kinderen, mensen met een chronische ziekte 1-op-1 begeleid naar een gezonder en volwaardiger plantaardige eetpatroon. Middels de cursus Écht (w)eten heb ik al vele enthousiaste cursisten mogen meenemen in de wetenschappelijke achtergronden van een plantaardige levensstijl. Mijn kracht is het om voeding en leefstijl vanuit het oog van de wetenschap te benaderen, waardoor mijn adviezen altijd -en soms zo veel mogelijk -evidence-based zijn. Voor meer informatie over persoonlijke begeleiding en de cursus Écht zie…. Met mijn kennis en kunde die ik in de afgelopen jaren heb mogen opdoen, ga ik Vegan Masters helpen om gezonde en volwaardige plantaardige maaltijden samen te stellen zodat jij alles uit jouw plantaardig(ere) keuzes kunt halen. Ik zal ook jouw eerste aanspreekpunt zijn als het gaat om al jouw voedingsvragen. In de podcast zal ik samen met … voedings- en leefstijlthema’s uitgebreid bespreken.