VeganMasters_topgraphic_sharingpizza

bekijk video

Veganizing the world

Onze missie is het ‘veganizen’ van de wereld.

De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 110 gram vlees, 352 gram zuivel en 13 gram ei per dag.* De productie van deze dierlijke producten kost vele malen meer grondstoffen en energie dan wanneer we dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen uit plantaardige bronnen zouden binnenkrijgen. We zien de effecten van onze consumptie op ons milieu en ons klimaat op dagelijkse basis om ons heen en in het nieuws. En met een nog steeds groeiende wereldbevolking en wereldwijd steeds meer mensen die een Westers dieet aannemen, is het eten van vlees en andere dierlijke producten eenvoudigweg niet meer duurzaam te doen.

We doden dagelijks enorme aantallen dieren om aan onze enorme vraag naar vlees te voldoen. We zijn afhankelijk van een in hoge mate geïndustrialiseerde veeteelt, waarbij vaak veel dierenleed en uitbuiting van dieren plaatsvindt.

Bovendien blijkt uit steeds meer onderzoeken dat het eten van rood vlees en bewerkte vleesproducten kan worden gelinkt aan een verhoogd risico op diabetes type 2 en sommige vormen van kanker.

100% Plant based, not just for vegans!

Overstappen naar een meer plantaardig dieet is dus een heel goede manier om je milieu-voetafdruk te verkleinen; het voorkomt een heleboel dierenleed, en je loopt minder kans op verschillende chronische ziektes.
Helaas zijn lekkere, aantrekkelijke en gemakkelijke maaltijden die helemaal plantaardig zijn nog niet heel gemakkelijk overal te krijgen, en veel mensen zijn terughoudend om vegan maaltijden uit te proberen omdat ze bang zijn dat ze niet goed zullen smaken, of dat ze het vlees zullen missen. Ons doel is om dat te veranderen door mooie, spraakmakende gerechten aan te bieden, die 100% plant-based zijn en die net zo goed of zelfs beter smaken dan de niet-vegan versies.
Om het nog gemakkelijker te maken voor mensen om onze vegan maaltijden eens uit te proberen, kunnen al onze producten via onze website worden besteld voor koel-verse thuisbezorging.

Hoe meer mensen we kunnen overhalen om af en toe een maaltijd zonder vlees te eten, of zelfs over te stappen naar 100% plantaardige voeding, hoe beter het is voor mensen, dieren en onze planeet!

The Team

Meet the passionate people that make up the core team of Vegan Masters:

Danny

Ik ben al meer dan 30 jaar actief in de pizza industrie. Ongeveer 10 jaar geleden besloot ik vegetarisch te worden en in 2018, na de documentaire Cowspiracy bekeken te hebben, was het voor mij een no-brainer om veganistisch te worden. Maar ik wilde het hier niet bij laten. Dit zetten mij aan het denken “Wat kan ik nog meer doen?”.

Gedreven door de milieuveranderingen en mijn bezorgdheid over het welzijn van de dieren, heb ik mijzelf en de mensen om mij heen uitgedaagd om de lekkerste en gemakkelijkste veganistische gerechten mogelijk te maken. Dit was de start van het Vegan Masters concept.
Ik heb verschillende vegan chefs uitgedaagd om de beste veganistische gerechten te maken en vervolgens onze masters te worden. Dit heeft geleid tot niet alleen vegan pizza’s, maar tot meer dan 30 gerechten en producten die het veganistische dieet makkelijker maken.

Kirsten

Mijn stiefkinderen en ik zijn flexitariërs. Deze levensstijl en het bijbehorende dieet daagt ons elke dag uit. Voor een veganist of een flexitariër is het niet gemakkelijk om een snelle snack of maaltijd te vinden. Dit is de reden dat ik en Danny zijn begonnen met verschillende research, wat uiteindelijk heeft geleid tot onze missie om veganistische convenience-maaltijden te creëren met een uniek distributienetwerk en concept.

Ons doel was om een compleet assortiment samen te stellen van hoge kwaliteit convenience-maaltijden die geliefd en gegeten worden door zowel vegans als non-vegans. We geloven er heilig in dat mensen die de keuze maken om veganistisch te eten beloond zouden moeten worden.

Yolanda

Yolanda is al meer dan 17 jaar een internationale top chef. Ze heeft voor veel Michelin sterrenrestaurants gewerkt en ook samengewerkt met beroemde chefs, zoals Jamie Oliver. Haar betrokkenheid bij Vegan Masters komt vanuit haar doel om de wereld te ‘veganizen’. Om dit realiteit te maken is zij de afgelopen jaren bezig geweest met het bruggen bouwen tussen productiebedrijven en winkelketens waar zij verantwoordelijk was voor de productontwikkeling. Yolanda heeft ook verschillende kookboeken schreven.
www.yoveggieworld.nl

Cees

Cees was een van de mede uitvinders en eigenaren van AWI Vers Center. Een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie, sales en distributie van verse voedingsproducten. Hij is een expert in HACCP en BRC-codes en heeft veel ervaring met zowel het opzetten van grote keukens al kleinschalige keukens. Hij zal zijn expertise in ergonomie en food safety gebruiken om Vegan Masters te helpen met het neerzetten en opschalen van hun productiefaciliteiten.

Chris

Chris is zich heel erg bewust van de impact die de mens heeft op onze omgeving en doet zijn best om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen waar hij kan. Hij at al geen rundvlees, maar toen hij bij Vegan Masters begon heeft hij besloten felexitarian te worden.

Chris is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van de huisstijl van Vegan Masters, ontwerpen van logos, verpakkingen en andere elementen die de ‘look and feel’ van Vegan Masters bepalen.

Nikki

Ik ben erg gepassioneerd om te helpen bij het ‘veganizen’ van de wereld!

Ik hou van de natuur! Voornamelijk de oceaan, omdat ik een kitesurfer ben. Ik at al niet veel vlees, voornamelijk door het leed van de dieren, maar toen ik met een vegan vriend op het strand stond en hij mij vertelde dat er veel meer achter het veganisme zit. Hij vertelde over al het leed dat we de wereld aandoen door ons vlees en melk gebruik. Toen ik mij hierin ging verdiepen kon ik de feiten niet langer meer ontkennen. Na verschillende documentaires bekeken te hebben ben ik volledig overtuigd om een bewuster leven te leiden!