Wie worden onze nieuwste Master Chefs?
De finale van Find the Master is gestreden. Alle nieuwe Masters hartelijk gefeliciteerd!
Een overzicht van alle winnaars en hun gerechten volgt hier binnenkort.
Wie worden onze nieuwste Master Chefs?
Wij zijn op zoek naar chefs met de lekkerste unieke vegan recepten om ons team van Master Chefs te versterken. Dit doen we in het event Find the Master, waarbij een professionele jury de beste recepten kiest uit alle inzendingen.
Een aantal weken geleden is het evenement van start gegaan met onze oproep om jezelf of iemand die je kent op te geven voor Find the Master. We hebben een grote hoeveelheid lekkere, mooie en unieke inzendingen ontvangen. Hier zijn, na een eerste selectieronde en een halve finale nog 15 kandidaten van overgebleven. Op 15 april, tussen 14:00 en 21:00 uur kun je hier live de finale volgen, waarbij deze kandidaten hun beste vegan recept bereiden en laten proeven door onze jury.
Volg hier de live stream van de finale
Vanaf 14:00 vandaag (15 april 2021) kun je op deze plek de live stream zien van de grote finale van Find the Master. In deze finale zullen de 15 finalisten elk hun beste vegan recept bereiden en aan onze jury presenteren. Tot die tijd kun je hier de recap zien van de halve finale, waarin de finalisten zich kort presenteren.
Kijk je liever via Facebook? Bekijk de live stream dan hier.
Wil jij ook je stem laten horen? Stem dan op jouw favoriete deelnemer in onze poll verderop op deze pagina.
De finalisten
Hieronder lees je meer over de 15 finalisten en de gerechten waarmee ze onze jury zullen proberen te overtuigen.
Aram Alon
Ik ben Aram Alon, 33 jaar oud. Ik ben een gezellige hardwerkende Amsterdamse horecaman. Ik ben altijd bezig met een gezonde levensstijl en ben ook erg betrokken bij diverse innovatieve en duurzame projecten, ik sport veel en neem mijn team vaak mee naar het Sarphatipark om samen te sporten in de zon. Na mijn vele reizen door Mexico ben ik verliefd geworden op de cultuur en het eten en ben daarom mijn eigen restaurant begonnen: Tacos&Tequila. Momenteel ben ik heel druk bezig met het openen van een tweede vestiging.Mijn twee gerechten zijn de Torta fruta de jack en de burrito chili sin carne.
De Torta Fruta de Jack is een vers broodje dat wordt gegrild aan de binnenzijden. Vervolgens wordt deze belegd met ingrediënten uit de Mexicaanse keuken. Hierbij moet je denken aan zwarte bonen, tomaat, ui, salsa verde en pulled jackfruit. Het broodje wordt afgemaakt met vegan kaas, vegan crème fraîche en tot slot wat koriander en limoen.
De Burrito Chilli sin carne is een wrap gevuld met rijst, zwarte bonen, paprika, drie soorten salsa en vervolgens de chili sin carne. Deze wordt afgemaakt met verschillende toppings.
Rosanne Kars
De liefde voor eten zat er al van kleins af aan: ik propte als tweejarige al hele kiwi’s in mijn mond. Die liefde is gelukkig nooit weggegaan.Ik ben Rosanne: een ‘foodie’ in hart en nieren. Wonend in het mooie Rotterdam en regelmatig in de keuken te vinden. Daar ontstond ook de liefde voor havermout die ik met mijn gerecht naar een hoger level heb getild: een ontbijtbowl van havermout, zoete aardappel en appel. Met onder andere een hint citroen en een topping van gekarameliseerde cashewnoten een heerlijk begin van de dag.
Jou verrassen met nieuwe smaakcombinaties: daarom doe ik mee met Find The Master. En bovendien: dat gezond en plantaardig eten niet saai is!
Ibrahim Astitou
Mijn naam is Ibrahim Astitou. Ik ben 37 jaar en geboren en getogen in Den Haag. Ik ben sinds mn 14e werkzaam als chef en een kleine 4 jaar vegan.Ik hou heel erg van sporten (MMA, Muay Thai, krachttraining), lezen en ben momenteel ook veel bezig in mn moestuin.
De reden dat ik meedoe is omdat ik zoveel mogelijk mensen wil laten zien dat vegan eten erg lekker en gevarieerd is.
Het gerecht dat ik heb ingezonden is een klassiek Marokkaans-Amazigh gerecht, aangepast voor de Nederlandse markt.
Dennis Vink
Hoi, ik ben Dennis Vink (Plantbased Dennis), bouwjaar 1993. Ik ben gedragsbioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en dierethiek. Ik zit in de Raad voor Dierenaangelegenheden en ik werk als Food Connector in Rotterdam bij R’damse Nieuwe. Ik ben een fitnessfanaat maar vooral een diehard foodie.In 2020 besloot ik Plantbased Dennis op te richten als platform waarop ik vegan tips, recepten, hotspots, nuttige, wetenschappelijke informatie en allerlei andere vormen van inspiratie deel. Mijn doel is om de switch naar een vegan lifestyle zo makkelijk, leuk en vooral lekker mogelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen.
Mijn liefde voor Surinaamse roti is op Plantbased Dennis inmiddels een running joke geworden. Sinds ik in Suriname rotiverslaafd raakte, ben ik bij m’n Surinaamse familie in de leer gegaan, heb ik er een missie van gemaakt om in Nederland bij zo veel mogelijk Surinamers roti te bestellen (for science) en heb ik al die rotinspiratie gebruikt om mijn eigen receptuur te ontwikkelen. Ik weet inmiddels dat er een paar key factors zijn die je rotisperience maken of breken, maar dat je ook eindeloos kunt variëren. Voor mij is roti het ultieme soulfood dat je heel mindful met je handen eet, waar ik als Surinamer echt trots op ben en zielsgelukkig van word.
Omdat ik dat geluk met zo veel mogelijk mensen wil delen, doe ik mee met Find the Master om hopelijk de apetrotse roti-master te worden!
Claire de Swart
Ik ben Claire de Swart, een 29 jarige horeca ondernemer uit Horst (Limburg).Vanaf mijn 9e ben ik vegetariër. Ik heb altijd al een liefde voor koken gehad maar toen ik de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition in Haarlem ben gaan volgen, werd deze liefde nog groter en ben ik er mijn werk van gaan maken. Mijn horecazaak GEMBER in Horst bestaat nu inmiddels vijf jaar. Ik geniet er van om met groenten & fruit te werken, en om nieuwe smaken & technieken te ontdekken.
Één van de gerechten waar we mensen mee hebben kunnen verrassen is de Rode Curry Risotto met Bakbanaan. Dit gerecht geeft een nieuwe smaakbeleving aan risotto door de oosterse invloed. Het is hartig, spicy, romig & zoet tegelijk! Vegan Masters is een kans om dit gerecht met meer mensen te kunnen delen. Dat lijkt me heel tof! Smaakcombinaties bedenken en uitvoeren is al erg leuk, maar het is nog leuker om mensen hier van zien te genieten.
Manfred Albrecht
Ik ben Manfred Albrecht, de Plant-based Foodspecialist uit Eindhoven.Ik heb een enorme passie voor groenten. Mijn missie is zoveel mogelijk mensen laten genieten van de plantaardige keuken met een duurzame gedachte. Door meerdere bereidingen te geven aan groente heb ik mijzelf ontwikkeld in de plantaardige keuken tot een hoog niveau. Ik ben als chefkok altijd op zoek naar nieuwe producten waar ik een smaakvol gerecht mee kan ontwikkelen.
Wat is mijn gerecht? Een Ravioli met een romige vulling van pastinaak en lupine met een saus van spinazie. Een pastagerecht met een heerlijke kaasachtige vulling van lupine en pastinaak overgoten met een spinaziesaus.
Dit gerecht sluit perfect aan bij de duurzame visie van Vegan Masters door het gebruik van de lupine omdat deze peulvrucht een goede vervanger is voor de sojaboon en daarmee beter voor het milieu.
Waarom doe ik mee? Omdat ik een minimale footprint wil achterlaten aan de aarde en de plantaardige keuken een nationaal podium wil geven.
Joke Boon
Ik ben Joke Boon en ik ben sinds 5 maanden veganist, na jarenlang getwijfeld te hebben wie ik op eetgebied wil zijn: vegetariër, flexitariër of veganist? Om nu geheel plantaardig te eten bevalt me erg goed! Jarenlang kookte ik dagelijks zowel iets met vlees als iets vegetarisch of veganistisch omdat mijn dochter sinds haar 5e geen vlees of vis meer wilde eten en mijn man niets liever doet. Ik ben gewend om te denken aan een gerecht in verschillende gedaantes en om iedereen tevreden te stellen.Sinds mijn vierde kan ik niets meer ruiken, na het verwijderen van mijn amandelen en een infectie aansluitend is mijn reukvermogen volledig weg. Ondanks dat ik daardoor sterk verminderd proef weerhoudt me dat niet om dól te zijn op eten. Sterker nog: ik heb er mijn vak van gemaakt. Ik schrijf over eten, ik schrijf kookboeken en heb een kookcolumn in Trouw op dinsdag en ik ontwikkel receptuur in opdracht.
Het gerecht Zwammie ketjap heb ik ontwikkeld voor mijn kookboek De Vega Optie. Ik gebruik in dat gerecht de vlezige structuur van oesterzwammen en combineer dat met een heerlijke pittige ketjap saus. Vleeseters vinden deze versie nog lekkerder dan die met vlees! Daarom zou mijn gerecht een toevoeging zijn omdat het iedereen tevreden stelt op een smakelijke manier. De ingrediënten zijn goed en jaarrond verkrijgbaar. De varianten die je kunt maken zijn onder andere met tempeh, tahoe, vegan kipstukjes of met aubergine.
Amit & Daniëlle
Wij zijn Amit (26) en Daniëlle (24), samen staan we met veel plezier in de keuken om nieuwe Indiase gerechten uit te proberen.Amit is alweer 5.5 jaar geleden vanuit India naar Nederland gekomen om te studeren. Waar hij in India eigenlijk nooit kookte, moest hij nu wel. Gelukkig kon zijn moeder hem telefonisch vertellen hoe hij zijn favoriete gerechten ook in Nederland kon maken. Hier genoten niet alleen zijn huisgenoten van, maar ook zijn vriendin Daniëlle. Zij werd namelijk niet alleen verliefd op Amit, maar ook op de Indiase keuken.
Naar 3 jaar samen experimenten in de keuken, vonden we het tijd om onze favoriete Indiase gerechten met andere te delen. Dat zijn we gaan doen door middel van online Indiase kookworkshops via het platform Hey Groentje. Door mee te doen aan Find the Master, hopen we nog meer mensen kennis te laten maken met de plantaardige Indiase keuken.
Het gerecht wat we met jullie willen delen is een plantaardige en gezondere versie op de bekende Indiase butter chicken. We maken gebruik van vegan kipstukjes, lekker veel groenten, smaakmakende kruiden en het gerecht behoudt zijn romige smaak.
Margie Siswoko
Ik ben Margie Siswoko, oprichtster van @thegreenkitchen_bymargie. Mijn roots liggen in Indonesië. Ik heb jarenlang een Indonesische toko gehad, daarna heb ik samen met mijn dochter als één van de eersten sushi workshops in Nederland geïntroduceerd en diverse Aziatische kookworkshops gegeven. Ik ben gek op reizen en ik haal mijn inspiratie uit de vele reizen die ik heb mogen mee maken. Zo heb ik tijdens mijn reizen o.a. Thaise, Balinese en Indonesische masterclasses gevolgd.Ik doe mee met de Vegan Masters,… om te laten zien hoe lekker het is om vlees te vervangen met plantaardige varianten waardoor het net zo lekker en smaakvol is. En om een bijdrage te kunnen leveren aan een verbeterde milieu voor onze kinderen en kleinkinderen.
Mijn gerecht: de happy saté Doordat wij gek zijn op saté werd ik geïnspireerd om saté zonder vlees te maken. De happy saté is een heerlijk Indonesisch gerecht gemaakt van oesterzwammen met mijn speciale Indonesische kruiden en pindasaus. Dit gerecht is één van onze top favorieten. Vooral familie en vrienden die normaal voor de vleesgerechten gaan hebben niet in de gaten dat ze de vegan variant van saté aan het eten zijn.
Levi Heijnen
Mijn naam in Levi Heijnen, ik ben 25 jaar en ik woon in Utrecht. Ik wordt blij van reizen en lekker eten, en die twee dingen combineer ik graag. Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn: ik geniet het meest van gerechten waarin nieuwe smaken worden gecombineerd met de beste, lokale ingrediënten. Die barbecue waar je toevallig tegenaan loopt in Buenos Aires, of het kleine pitazaakje in Tel Aviv.Uit die inspiratie ben ik CHIMI begonnen – met als ambitie om al die smaken en ingrediënten samen te voegen in ons eigen streetfoodconcept. Inclusief een heleboel saus. De pandemie houdt ons even van de straat, maar recepten blijven we altijd doorontwikkelen! Daarom doe ik ook mee aan de wedstijd, om die recepten ergens kwijt te kunnen. Ik vind duurzaam, vegetarisch, organisch en lokaal belangrijke termen als het om recepten gaat.
De pita sabich is een favoriet uit Tel Aviv, die nu ook in Nederland aan populariteit wint. De aubergine smelt op je tong, toch balanceerd de rest van de ingrediënten ook goed. Een kleurrijk broodje wat je niet kunt eten zonder een paar zakdoekjes ernaast voor je mondhoeken, maar dat is ook de charme 😊.
Gabriele Bonomi
My name is Gabriele Bonomi and I come from a very small town in the countryside of northern Italy. When I was a kid, I used to help out on my grandmother’s family farm and the time with her left a lasting imprint on me and gave me a connection to veganism before I even knew of the concept.I approached vegan cuisine in 2012 when I was the owner of a bar in Italy, but the real vegan turning point came in Copenhagen where I worked in the famous street food "Papirøen". In late 2018 I came to Amsterdam: first I worked at one of the city’s vegan hotspots and after I became part of the team of a big catering company. My "Vegan Bear Chef" project is about to launch new alternatives to cheeses, handcrafted from vegetables, and my first recipe book "It's my kind of vegan story".
As a vegan chef, my mission is to develop and implement plant-based dishes for everyone needing help to go “greener” by serving healthy meals, organizing workshops and events, supporting businesses developing vegan options in their menus, and much more!
I’m using veggie to create full dishes in a traditional and authentic Italian way and I would love to make your mouth watering also here on Vegan Master platform!
I’m presenting a masterpiece from my land, warm, creamy, and tasty: polenta cookies with spinach, mushrooms, smoked tempeh cubes, cauliflower cheesy sauce and grated homemade aged potato cheese. Buon appetito!
Lenna Omrani
Mijn naam is Lenna Omrani en ik ben een enthousiaste, 23-jarige vegan foodie uit Brabant. Sinds 1,5 jaar deel ik dagelijks heerlijke vegan recepten op mijn Instagram account en blog om iedereen te inspireren om (meer) vegan te gaan eten. De meest niet-vegan recepten probeer ik om te toveren tot een plantaardige variant om het zo voor iedereen zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken Mijn favoriete werkwoord is inmiddels dan ook: veganizen! De pasta’s, pizza’s, burgers, taarten en pannenkoeken probeer ik allemaal te ‘veganizen’ tot een heerlijke vegan variant, zodat niemand meer met het argument kan komen dat vegan eten maar saai is. Ik ben inmiddels ook bezig met mijn kookboekenserie die ‘Every Day Vegan’ gaat heten om zo ook de mensen te inspireren die niet op social media zitten. Met simpele recepten verwacht ik dat het plantaardig eten binnen een aantal jaar nog populairder zal zijn dan nu, wat uiteindelijk het beste is voor de planeet, dieren en onszelf. Ik hoop samen met jullie een heerlijk extra recept op de kaart te zetten om vegan eten nóg makkelijker en leuker te maken voor mensen. Let’s go green!Brad Vanstone
Cheese is the final stumbling block for those eating a plant-based diet. It is our belief that plant-based cheese can, and should, be just as delicious as the dairy cheese it's replacing. Cheese is more than just a delicious taste, it's a ubiquitous ingredient that accompanies so many dishes we know and love.We want to break down current barriers, giving people the same experience they had with dairy cheese with our plant-based alternatives. That can mean warming up fondue with a bit of wine, creating the ultimate mac 'n' cheese with our cheese sauce or topping off a burger with a slice of our cheddar.
We would love to become the 'Cheese Master' for Vegan Masters to enhance the delicious array of current dishes with our ingredients, and create new recipes that remove the final hurdle for people eating plant-based. The dishes we'd love to pitch are as follows a cheese fondue, mac ‘n cheese, a toastie and a kaas souffle
Liset Burrie
Ik ben Liset Burrie, eigenaar van ROOTS Amsterdam: een plant-based food cafe.Ik run ROOTS sinds 2014 met enorm veel passie. Ik wil het mensen makkelijker maken om gezond plantaardig te eten. De maaltijden die we creëren zijn combinaties van groenten, granen, gefermenteerde groenten, peulvruchten, noten en zaden. We maken geen gebruik van geraffineerde suikers en smaakversterkers. Puur eten wat je vitaal laat voelen.
Mijn gerecht voor Vegan Masters is:
Buddha Bowl met smaken uit Marokkaanse keuken, dit gerecht heeft een tijd bij ons op menu gestaan en was een enorme hardloper. Het is een combi van geroosterde groenten, rauwkost en zaden. De quinoa als basis is lekker gekruid en de geroosterde kikkererwten en gekarameliseerde uien maken dit gerecht zo bijzonder. Als finish touch een heerlijke tahin peterselie dressing.
Maarten Kleizen
Ik ben Maarten en ben chef en mede-oprichter van Rabarber Republic. Onze missie: Make vegan more mainstream!Door mijn passie voor koken heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in verschillende keukens. Met deze kennis heb ik een online masterclass: plantaardig koken gemaakt. Naast deze masterclass geven wij ook workshops en leveren wij advies op maat voor bedrijven op plantaardig gebied. De rode draad in ons werk is; volle bak smaak.
Het gerecht waar ik mee wil deelnemen is Beety Bourgignon. Door rode bieten te poffen (liefst in zout) krijgen ze een mooie meaty structuur. Dit is heel goed los voor te bereiden. De gare rode bieten gaan samen met grove ui, wortel, champignons en zilveruitjes in een rijke jus met een goede slok rode wijn uiteraard.
Om de maaltijd compleet te maken serveer ik er een (zoete) aardappelpuree bij die met de Flora room en boter een rijke smaak krijgt. Voor extra veggies komt er ook nog een seizoensgroente bij. In de koude maanden kan dit spruitjes of rode kool zijn voor nu denk ik aan knolraap, meiknolletjes, bloemkool, venkel of een kool soort.
Stem op jouw favoriet
Laat ook jouw stem horen! Jij kunt meebeslissen wie onze nieuwe masters worden. Naast de vakjury luisteren we ook naar de stem van onze fans. In de poll hieronder kun je aangeven wie jouw favoriet is. Je kunt stemmen tot en met de finale op 15 april. Na de finale tellen we jouw stem op bij de resultaten van onze jury om tot een eindoordeel te komen.
Let op: je kunt de poll meerdere keren invullen, maar alleen jouw laatste stem wordt geteld.
Maak kennis met de jury
In de finale van Find the Master worden de kandidaten beoordeeld door onze professionele jury. Hieronder stellen we kort de juryleden aan je voor.
Giel
Jason
Isha
Khalid
Veerle
Danny
Vegan Masters wil laten zien hoe lekker, gezond en bovendien gemakkelijk vegan eten kan zijn! Onze gerechten zijn 100% plantaardig en daardoor goed voor jou en goed voor de wereld. Je bestelt ze eenvoudig in onze webshop en we bezorgen jouw bestelling vijf dagen per week aan de deur in heel Nederland. Onze gerechten zijn kant-en-klaar en je hoeft ze alleen nog even op te warmen. Zo zet je binnen no-time een lekkere en gezonde maaltijd op tafel waar je zonder schuldgevoel van kan genieten!